Димитър Главчев призова собствениците на тежка техника съгласувано с МВР да се включат в борбата с пожарите

Премиерът Димитър Главчев
18.07.2024 / 10:21

Премиерът Димитър Главчев призова собствениците на тежка техника, като земеделци и строителни фирми, да се присъединят към борбата с пожарите в координация с МВР. Той изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса подобна организация може да бъде създадена на повече места в страната, което би улеснило бързото локализиране и овладяване на пожарите.

Главчев отбеляза, че координацията между всички институции е на високо ниво и допълни, че оперативният щаб, създаден от него, допълнително ускорява процесите и осигурява мигновена реакция при всеки сигнал за пожар. Премиерът специално благодари на пожарникарите, военните и доброволците за тяхната неуморна работа.

Освен това министър-председателят информира министрите за резултатите от срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Той подчерта, че България не изпраща войски в чужбина и няма да стане „безсрочен донор на Украйна“, както някои медии спекулират. Правителството следва решенията на парламента по въпроса. Главчев подчерта единството на съюзниците по ключови теми за НАТО и значението на България като част от източния фланг на Алианса.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев