142 военни от сухопътните войски и военновъздушните сили се присъединиха към усилията за овладяване на пожарите в страната

...........................................
18.07.2024 / 14:05

Тази сутрин, 18 юли, 142 военни от сухопътните войски и военновъздушните сили се присъединиха към усилията за овладяване на пожарите в страната, съобщават от Министерство на отбраната. В района на село Отец Паисиево, област Пловдив, 94 военнослужещи с 14 единици специализирана и транспортна техника от сухопътните войски работят заедно с инженерни специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, за създаване на просеки и горски пътища. Това е част от продължаващите усилия за овладяване на пожарите в региона.

Освен това 56 военнослужещи от сухопътните войски и военновъздушните сили участват в гасенето на пожари край село Воден, област Ямбол. Два хеликоптера с по 4-ма военнослужещи екипаж от състава на 24-та авиобаза – Крумово също помагат в тези усилия. Хеликоптер "Кугър" излетя в 10:36 часа, а Ми-17 - в 10:51 часа. Двата хеликоптера, изпратени от Чешката република, също помагат в борбата с огъня край село Отец Паисиево.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев