Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в тържествена проверка-заря в Карлово

...........................................
18.07.2024 / 14:14

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов ще участват в тържествена проверка-заря в Карлово, която ще отбележи 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието ще започне в 21:00 часа, съобщават от Министерство на отбраната. Министър Запрянов ще приеме почетния строй на представителните роти от 61-ва механизирана бригада и ще произнесе тържествено слово.

В допълнение към събитието в Карлово, представителни военни формирования участват в общоградски поклонения и тържествени ритуали по полагане на венци и цветя в няколко града, включително Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Асеновград, Благоевград, Горна Оряховица, Шумен, Пловдив, Варна, Бургас и други.

Националният военен университет „Васил Левски“ отбеляза своя патронен празник тържествено пред паметника на ритуалния плац в университета. След това военнослужещите от НВУ се включиха в общоградското поклонение пред паметника на Левски в центъра на Велико Търново.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев