НСОРБ обяви Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

...........................................
18.07.2024 / 14:52

Тази година е важна за подготовката на общините за промяна в начина, по който се изчислява таксата за боклук. Това е част от по-голям план за подобряване на начина, по който се управлява боклукът. През 2024 г. Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) организира Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Темата на конкурса е свързана с предстоящите промени в управлението на отпадъците и нуждата хората да променят навиците си относно изхвърлянето на боклука.

Темата на конкурса тази година е „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“. Младите хора се насърчават да предложат кампании, които биха могли да помогнат на жителите на тяхната общност да започнат да събират разделно отпадъците си, да намалят хранителните отпадъци и да използват повторно стари вещи.

Това ще помогне на общините да информират добре хората за промените и защо е важно да бъдем внимателни как изхвърляме боклука си. Крайният срок за изпращане на идеите е 15 август 2024 г. Повече информация за конкурса можете да намерите на уебсайта и социалните медийни страници на НСОРБ. Регламентът можете да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев