Премиерът Димитър Главчев посети село Отец Паисиево, което е сериозно засегнато от пожарите

...........................................
18.07.2024 / 15:10

Премиерът Димитър Главчев посети село Отец Паисиево, което е сериозно засегнато от пожарите. Той похвали усилията на пожарникарите, военнослужещите и доброволците, които работят неуморно, за да ограничат пожарите и да предотвратят човешки жертви. Създаденият от премиера Главчев оперативен щаб работи денонощно, като различните институции са в пълна координация, съобщиха от Министерски съвет.

Премиерът призова бедствието да не се политизира и призова политиците да се съсредоточат върху подпомагането на засегнатите общности, а не да търсят политически дивиденти. Той подчерта, че в трудни моменти е важно обществото да остане обединено, а не да се разделя. Премиерът посочи, че в страната се използва наличната техника за борба с пожарите и че правителството прави всичко възможно, за да осигури необходимата подкрепа.

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов съобщи, че екипи на Агенцията за социално подпомагане са на терен, за да помогнат на засегнатите от пожарите. Те могат да подадат молба за първоначална помощ от 1578 лева, а тези, на които е отпусната еднократната помощ, могат да кандидатстват и за допълнителна подкрепа до 2500 лева от Фонд „Социална закрила“.

Бойните действия срещу пожарите продължават, като към момента се работи за ограничаване на разпространението на огъня. Две хеликоптери са на място и помагат в усилията. Премиерът изрази благодарност към Турция и Чехия за тяхната навременна помощ.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев