Утре ограничават движението на тежкотоварните автомобили заради горещото време

...........................................
18.07.2024 / 15:22

Утре, 19 юли, поради очакваните високи температури над 35 градуса, движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в определени пътни участъци в областите Варна, Разград, Шумен и Силистра. Ограниченията ще бъдат в сила от 13:00 до 21:00 часа.

 

В областите Шумен и Варна ще бъде спряно движението в следните участъци:

АМ „Хемус“ от 311-ви км при Буховци до 376-ви км при Невша

АМ „Хемус“ от 376-ви км до 425-ти км в област Варна

Път I-4 Търговище - Шумен, в отсечката Черенча - п. в. „Белокопитово“ (от 250-ти км до 258-ми км)

В областите Силистра и Шумен ще бъде ограничено движението по път I-7 Силистра - Шумен.

 

Ограничаването на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове е с цел да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази животът и здравето на пътуващите.

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се прилага за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва водачите да шофират внимателно, да поддържат подходяща скорост и да избягват рискови изпреварвания, които представляват заплаха за безопасността на другите участници в движението. Също така е важно да не използвате аварийните ленти по магистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като това пречи на спешните превозни средства да имат достъп до зоната на инцидента.

Снимка: АПИ
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев