Мобилните оператори предприемат спешни стъпки за подобряване на състоянието на комуникациите в с. Воден и околните села

...........................................
20.07.2024 / 11:08

Мобилните оператори предприемат спешни стъпки за подобряване на състоянието на комуникациите в село Воден и няколко съседни села, за да осигурят по-добро покритие на мобилната мрежа за населението. Това беше обсъдено по време на среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев и министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Представителите на Виваком, А1 и Йеттел потвърдиха, че ще разположат допълнително оборудване в района, за да отговорят на повишеното търсене на мобилни мрежи.

Министър Гвоздейков призова присъстващите да наблюдават внимателно ситуацията в засегнатите от пожари райони, за да осигурят подкрепа на жителите там. Мобилните оператори увериха, че извършват редовни проверки на мрежите в засегнатите райони и ще продължат да го правят през следващите дни.

Ситуацията във Воден подчертава значението на проекта за широколентов достъп в слабо населените и отдалечените райони, който се изпълнява от Министерство на транспорта и съобщенията по Плана за възстановяване и устойчивост. Проектът има за цел да осигури високоскоростен интернет за 400 000 българи, живеещи в труднодостъпни и отдалечени части на страната.

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев