Спират дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са се свързали електронно със системата на Автомобилна администрация

...........................................
20.07.2024 / 11:21

От понеделник, 22 юли 2024 г., пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА), ще прекратят дейността си. Към момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още нямат свързаност, съобщават от Министерство на транспорта и съобщенията.

От 00:00 часа на 21 юли въвеждането на данните от измервателните уреди ще се осъществява само автоматично по електронен път. В пунктовете, които нямат свързаност на уредите със системата, няма да може да се извършват периодични технически прегледи и да се издават документи за техническата изправност на превозните средства.

Тези промени бяха направени с цел повишаване на качеството на техническите прегледи и контрола. През октомври 2023 г. Наредба № Н-32 беше изменена, изисквайки инсталирането на софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, чрез който резултатите от измерванията от уредите да се изпращат електронно в агенцията по време на прегледа.

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев