Индустриален парк Сливен подписа договор за финансиране с Министерство на иновациите и растежа

...........................................
20.07.2024 / 12:47

„Индустриален парк Сливен“ ЕООД подписа договор за финансиране с Министерство на иновациите и растежа. Средствата се предоставят чрез Плана за възстановяване и устойчивост по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции (AttractInvestBG).

Договорът е на обща стойност приблизително 14 милиона лева, като безвъзмездната помощ е в размер на 70% от необходимия финансов ресурс. Останалите 30% ще бъдат финансирани от страна на Община Сливен, която притежава територията на индустриалния парк.

Финансирането ще бъде използвано за изграждане на довеждаща инфраструктура за целия индустриален парк и за изграждане на вътрешната инфраструктура на „Зона Север“. Зоната обхваща площ от 452 декара и ще разполага с електричество, водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и електронна и съобщителна мрежа във всеки от четиритедесетте парцела. Освен това ще бъде изградена улична мрежа с прилежащи тротоари и осветление.

Изграждането на инфраструктурата трябва да бъде завършено в рамките на 30.06.2026 г. Чрез този проект „Индустриален парк Сливен“ ЕООД има за цел да привлече повече инвестиции и да насърчи икономическото развитие на региона.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев