Мобилните оператори предприеха спешни мерки за подобряване на комуникациите в с. Воден и няколко съседни села

..............................................
21.07.2024 / 15:37

Мобилните оператори предприеха спешни мерки за подобряване на комуникациите в с. Воден и няколко съседни села, за да осигурят по-добро покритие на мобилната мрежа. Това включва разполагането на допълнително оборудване в района. Мерките бяха обсъдени в петък по време на среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев и министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Представителите на Виваком, А1 и Йеттел увериха, че ще предприемат бързи действия за обезпечаване на комуникациите за местното население.

Министър Георги Гвоздейков апелира към операторите да следят ситуацията с особено внимание и да съдействат на хората в засегнатите райони. Трите мобилни оператора обясниха, че правят постоянни проверки на мрежите в пострадалите от пожари райони и ще продължат да го правят и в следващите дни.

Ситуацията във Воден подчертава значението на проекта за широколентова свързаност в слабо населени места, който се реализира от Министерство на транспорта и съобщенията по Плана за възстановяване и устойчивост. Проектът предвижда 400 000 българи в труднодостъпни и отдалечени райони да получат достъп до високоскоростен интернет.

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев