Деница Сачева: Това трябва да бъдат категорично последните предсрочни парламентарни избори

Деница Сачева
21.07.2024 / 17:21

Деница Сачева, заместник-председател на ГЕРБ и на парламентарната група, заяви пред БНР, че партията е започнала работа в настоящия парламент в търсене на мостове и е поканила всички на разговор, но е получила отказ. Тя подчерта, че високомерието, арогантността, заплахите и изнудването не работят и че няма нито една парламентарно представена група, която да е получила доверието на избирателите да налага еднолично своя дневен ред.

Сачева коментира предложението на ПП-ДБ, като каза, че няма смисъл да губят времето на хората с подобни идеи. Тя добави, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призовал за „последни избори“, тъй като страната трябва да се стабилизира и да се работи за благосъстоянието на българските граждани.

По въпроса за потенциални партньори, Сачева спомена, че ГЕРБ изчаква търпеливо ДПС да излязат с ясни и единни послания за тяхната стратегия, за да определят своето отношение. Тя също така спомена, че е важно да се съсредоточите върху борбата с корупцията, която не може да бъде еднолична партийна собственост на нито една партия.

В оставащите седмици до края на настоящия парламент приоритет трябва да се даде на декларирането на политическата воля на България за членство в еврозоната, разработването на законопроектите на Министерския съвет и справянето с рисковете, свързани с климата, според Сачева. Тя предложи държавата да участва в стойността на застрахователните полици при бедствия и частично да финансира застрахователните услуги за социално слаби хора, за да се подготвим за екстремни климатични събития.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев