Премиерът Димитър Главчев посети село Воден, едно от най-засегнатите от пожари райони в страната

..............................................
21.07.2024 / 17:31

Премиерът Димитър Главчев посети село Воден, едно от най-засегнатите от пожари райони в страната, и обяви, че мобилните клетки там ще бъдат подсилени, като сигналът ще бъде увеличен четирикратно в рамките на часове. Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков също присъстваше във връзка с комуникационното осигуряване на селото, като поясни, че техниката на трите оператора вече е инсталирана и тестовете са проведени, за да се осигури пълно покритие на района, където бушуват пожарите.

Вътрешният министър Калин Стоянов пое ангажимент да проучи защо в миналото не е удовлетворено искане за поставяне на клетка за обезпечаване на комуникацията. От днес започва доставката на 15 контейнера, подходящи за живеене, които ще бъдат разпределени сред засегнатото население. Тези контейнери, оборудвани с две стаи, санитарни възли и електричество, идват от цялата страна и са на разположение на пожарната, съобщиха от Министерски съвет.

Министър Стоянов обясни, че тези контейнери не могат да бъдат взети от центровете за бежанци, тъй като са неподвижни. Той увери, че хората ще получат всичко необходимо, за да посрещнат нуждите си. Премиерът Главчев подчерта важността на съвместната работа на институциите за ефективно справяне с кризата и изрази признателност към българските пожарникари, испанските противопожарни самолети и турските екипи за тяхната безупречна работа в гасенето на пожарите.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев