Младежи пребиха ученик в столичен парк

Снимката е илюстративна
22.07.2024 / 09:08

Случай на насилие сред учениците доведе до сериозно нараняване на момче в София, което в крайна сметка се наложи да бъде хоспитализирано в "Пирогов" за лечение. Жертвата пожела да запази самоличността си поверителна, докато обсъждаше инцидента пред NOVA. Той сподели, че е планирал да излезе с приятели, когато нападателят, когото познавал, ги поканил да се срещнат на конкретно място. Когато пристигнали обаче, вместо предполагаемия нападател, били четирима непознати тийнейджъри, които започнали да го налагат без предупреждение.

Жертвата успяла да идентифицира само един от нападателите, който заедно с трима други беше на възраст между 16 и 20 години. Единственото нещо, което запомнил от атаката, било един от нападателите да пита: „Ти на брат ми ли...?“. След това бил брутално пребит, въпреки че се опитал да помоли нападателите да спрат. Свидетел на инцидента била приятелка, която видяла как четиримата младежи изскачат от храстите и започват да отварят вратите на автомобила и багажника, преди да започнат да го налагат.

Бащата на пострадалото момче получи обаждане по телефона, че синът му е бил жестоко пребит в парк „Овча купел“, където бързо пристигнал на мястото. Синът му бил намерен в тежко състояние, покрит с кръв и крещящ от болка. Полицията и линейката били извикани на местопроизшествието и синът му бил откаран в „Пирогов“ за лечение. Медицинският преглед установи множество наранявания, включително счупен нос, счупена скула, мозъчен оток, затруднено дишане и изтръпване на ръката. На следващия ден състоянието му се влошило допълнително, което наложило операция на носа.

Жертвата също така разкри, че нападателят, когото познавал, имал история на насилие и преди. В резултат на тези събития той подаде жалба в полицията, която потвърди, че работи активно по случая.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев