Джо Байдън напуска надпреварата за президентските избори в САЩ

Джо Байден
22.07.2024 / 09:49

Проф. Олег Йорданов, преподавател по физика и математика в Северна Каролина, коментира новината за оттеглянето на Джо Байдън от надпреварата за президентските избори в САЩ, заявявайки, че това действие е било логично и очаквано от известно време. Според него Камала Харис вероятно ще бъде избрана, но няма абсолютни гаранции. Има гласове в рамките на Демократическата партия срещу нейната кандидатура, тъй като тя не е особено популярна нито в обществото, нито в самата партия.

Йорданов подчертава, че Байдън твърди, че оттеглянето му е в интерес на партията и страната. Той добави, че републиканците от няколко седмици насочват критиките си към Камала Харис. Професорът вярва, че ако Харис стане кандидат на демократите, това ще вдъхне нова енергия на партията, предаде БНР.

Що се отнася до призивите Байдън да се оттегли и от поста си на президент, Йорданов смята, че това е чисто политическо говорене. Той също така споменава финансовия аспект на ситуацията, тъй като значителна сума пари е събрана в кампанията на Байдън. Ако Харис е кандидат, тя законно може да използва тези средства, но ако е някой друг, парите трябва да бъдат върнати на донорите. Този фактор може да повлияе на процеса на вземане на решения.

Професорът завърши коментара си, като отбеляза, че Байдън е направил всичко възможно, за да предотврати избухването на война в Украйна. Той изрази съмнение, че Камала Харис ще бъде толкова внимателна по този въпрос и предположи, че Доналд Тръмп може да е по-предпазлив в действията си.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев