Президентът Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен

Снимката е илюстративна
22.07.2024 / 11:27

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по сила политическа сила в Народното събрание, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Този ход последва съобщението на коалицията миналата седмица, че им липсва необходимата подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат мандата без напредък.

Въпреки това, втората по големина парламентарна група върна мандата неизпълнен, след като поиска отлагане с три месеца на проектодекларацията за излизане от политическата криза и не намери подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили, предаде DarikNews.

При връчването на мандата участваха ключови фигури на ПП-ДБ, включително Кирил Петков, Николай Денков, Божидар Божанов, Людмила Илиева, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.

Коалицията поиска тримесечно удължаване, за да финализира предложената от тях проектодекларация, насочена към разрешаване на политическата криза, но не успя да получи подкрепа от други парламентарни сили. Предложената декларация подкрепя седем законодателни инициативи, сред които избор на членове на комисията за противодействие на корупцията, приемане на нов Закон за съдебната власт и промени в законите, уреждащи службите за сигурност.

В текста на предложената декларация се заявява подкрепа за седем законодателни инициативи и решения на Народното събрание, сред които избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията, приемане на нов Закон за съдебната власт, промени в специалните закони, уреждащи работата на службите за сигурност.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев