В 7-дневен срок държавният глава ще връчи третия мандат за съставяне на редовно правителство

...........................................
22.07.2024 / 12:58

В 7-дневен срок държавният глава ще възложи на следващата парламентарна група в 50-ото Народно събрание да посочи кандидат за министър-председател. Това изявление направи президентът Румен Радев, след като лидерът на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Николай Денков върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

Припомняме, че президентът Радев връчи втория проучвателен мандат на втората по големина парламентарна група, „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Въпреки това, ПП-ДБ обявиха, че им липсва необходимата подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат мандата без напредък.

С днешното връщане на мандата от ПП-ДБ, президентът прие, че процедурата по втория мандат е изчерпана. Сега държавният глава ще възложи на третата по големина парламентарна група в 50-ото Народно събрание да посочи кандидат за министър-председател.

Точната последователност на парламентарните групи, които ще получат мандат за съставяне на правителство, зависи от техния брой депутати в Народното събрание, съобщават от Президентството.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев