Областният управител Чавдар Божурски забрани определени дейности в земеделски територии до края на август заради опасност от пожари

...........................................
22.07.2024 / 18:52

Всеки ден възникват пожари, понякога дори по няколко на ден, което кара хората да осъзнаят опасността. Кметът Стефан Радев призовава за подготовка и превенция, вместо да се чака кризата да настъпи. Той апелира към жителите и земеделските производители да бъдат внимателни и да избягват безотговорно палене на огън, тъй като това увеличава риска от пожари с непредсказуеми последици за хората и имуществото им.

Радев изрази съчувствие към пострадалите от пожарите в села като Воден, Крайново и Странджа. Във връзка с пожароопасния сезон, през март е издадена заповед за превантивни мерки за намаляване на риска от пожари и бедствия.

Областният управител Чавдар Божурски забрани определени дейности в земеделски територии до края на август, с изключение на жътвата и свързаните с нея дейности. Заповедта включва и правила за балиране и заораване на земеделските територии.

Мобилни екипи под ръководството на ОД на МВР - Сливен контролират изправността на земеделската техника. Министърът на земеделието също е забранил косене на треви и мулчиране за един месец, освен ако не се извършва ръчно или с косачки на бавно косене в защитени зони "Натура 2000".

Община Сливен напомня на жителите да сигнализират на телефон 112 при забелязване на пожар или риск от такъв.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев