Областният управител Чавдар Божурски организира среща по повод противопожарните мерки на Учебен полигон „Ново село“

...........................................
22.07.2024 / 20:13

Областният управител Чавдар Божурски организира среща с майор Павел Гигов, заместник-командир на Учебен полигон "Ново село", комисар Денчо Чомаков, директор на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението (РДПБЗН), и Стоян Димитров, директор на териториалната дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Срещата имаше за цел да обсъди мерките за противопожарна безопасност, прилагани на територията на полигона по време на учения и стрелби. Тази дискусия беше провокирана от повишената опасност от горски пожари, установена по време на извънредно заседание, свикано от областния управител предишния ден.

По време на срещата майор Гигов информира областния управител за съществуващите протоколи за действие при извънредни ситуации на полигона. Към момента обстановката на съоръжението остава спокойна. Като предпазна мярка всички текущи стрелби са спрени, за да се предотврати рискът от запалване на близките треви и последващо възникване на пожари.

В момента се работи върху създаването на противопожарни просеки около целия периметър на полигона, както и вътре в него. Тези просеки имат за цел да ограничат разпространението на огъня при евентуални инциденти и да улеснят бързото им потушаване. Въпреки това изпълнението на тези превантивни мерки е възпрепятствано от липса на ресурси и гориво. Участниците в срещата проучиха различни оперативни възможности за осигуряване на необходимото оборудване и гориво в кратък срок чрез държавни агенции.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев