През месец август ще пътува ретро влак по теснолинейката

Влак
23.07.2024 / 13:09

След успеха на атракционните влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагони ще пътува в Пиринския край и през август. Това ще се случи в периода от 3 до 10 август, когато в подножието на Пирин се провежда международният Банско Джаз фест.

Вагоните в този влак са от различни периоди на съществуването на теснолинейката, като най-старият е от 1926 г., а най-съвременният е от първата половина на 70-те години. Пътуването предлага на пътниците възможност да видят как е пътувано с влак от създаването на линията до наши дни.

Туристическият влак ще тръгва от гара Добринище в 9:00 сутринта, ще спира в Банско, Разлог, Баня, Якорудска минерална баня и Якоруда, преди да се върне обратно, съобщават от БДЖ. В Якоруда гостите могат да се насладят на музикални партита на плажа, организирани от общината, а в района има и пътека до крепостта „Калята“, която предлага спираща дъха гледка към трите планини.

Билетите могат да бъдат закупени онлайн или от гарите в цялата страна. Децата до 10 години получават 50% отстъпка от цената на билета.

Снимка: БДЖ
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев