Министърът на правосъдието Мария Павлова присъства на първата среща на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи"

...........................................
23.07.2024 / 19:32

Министърът на правосъдието Мария Павлова присъства на първата среща на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" под унгарското председателство в Будапеща. Основната тема на срещата беше как да направим икономиката на Европейския съюз по-силна и по-конкурентоспособна, съобщават от Министерство на правосъдието.

Министър Павлова каза, че България подкрепя идеята за обща европейска стратегия, която има за цел да създаде стабилна и успешна икономика в целия Европейски съюз. Тя обясни, че това може да стане чрез създаване на лесни правила, които всички страни да следват. Това би помогнало на малките и средните фирми да работят по-добре и да растат. Освен това тя смята, че законите могат да помогнат за намаляване на бюрокрацията и да спестят време и пари на бизнеса.

Изкуственият интелект (AI) е друга важна тема, обсъждана на срещата. Участниците смятат, че AI може да направи системата на правосъдието по-добра, като помогне на хората да получат справедливост по-бързо и направи борбата срещу престъпленията по-успешна. Министър Павлова обаче предупреди, че когато използваме AI, трябва винаги да спазваме правилата за поверителност и сигурност на личните данни.

И накрая, участниците говориха за бъдещето на сътрудничеството между съдилищата в Европа. Те обсъдиха как цифровите технологии могат да направят правосъдието по-достъпно за всички и да помогнат в борбата с престъпления като трафик на хора и тероризъм.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев