Дарение от 100 хиляди лева за баскетболен клуб „Сливен Баскет“ ще гласува Общинският съвет на редовното си заседание този четвъртък

...........................................
24.07.2024 / 12:15

Общинският съвет на Сливен ще гласува дарение от 100 000 лева за баскетболен клуб „Сливен Баскет“ на редовното си заседание този четвъртък. Средствата ще бъдат използвани за подготовката и участието на отбора в републиканско първенство по баскетбол за мъже в „А“ група. Предложението идва от кмета Стефан Радев, след като инициативен комитет от бивши баскетболисти поиска финансова помощ за възраждане на баскетбола в града.

Станимир Комбалов, председател на клуба и общински съветник, обяви, че се оттегля от ръководството, за да не пречи на каузата. Въпреки това, той ще продължи да подкрепя спорта, за да може баскетболът да продължи да се развива и популяризира сред младите хора.

Баскетболният клуб в Сливен има дълга история, датираща от 1937 г., като училищата в града са се превърнали в центрове за развитие на спорта. Клубът е създал много баскетболисти, които са играли във всички национални възрастови групи и някои дори са били част от мъжкия национален отбор. Клубът има и няколко медала от финали на подрастващи и два пъти е обявяван за отбор на годината на град Сливен през 2016 и 2017 г.

Въпреки това, липсата на мъжки отбор в града е попречила на местните таланти да намерят реализация. Членовете на инициативния комитет вярват, че създаването на мъжки отбор ще даде възможност на младите играчи да се развиват и да прославят града. Освен това, това ще осигури на баскетболното общество и жителите на града много вълнуващи моменти и възможности за гордост в баскетболната зала, като същевременно ще вдъхнови повече деца да се присъединят към спорта.

Освен това, Станимир Комбалов предложи изменение на наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове, което ще позволи финансирането и на спортни клубове за колективни спортове, които са традиционни за общината, като футбол и баскетбол, когато участват в държавни първенства „А“, „B“ или „C“ група. Димитър Митев, председател на общинския съвет, подкрепи предложението, тъй като то възнаграждава клубове, които показват резултати в дейността си.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев