Общински съвет – Сливен ще излезе с обща декларация в подкрепа на жителите на кв. „Речица“

Община Сливен
24.07.2024 / 12:26

Общински съвет – Сливен ще излезе с обща декларация в подкрепа на жителите на кв. „Речица“ и тяхното недоволство от забавянето на изпълнението на водния проект в квартала. Декларацията е включена в предварителния дневен ред на утрешното заседание. В документа общинските съветници от всички политически партии в местния парламент изразяват пълната си подкрепа и ангажираност към проблемите на жителите на квартал „Речица“, произтичащи от изпълнението на проекта по изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в квартала. Те настояват за по-голяма активност от страна на институциите и за системни срещи и участие в ежемесечните събрания с представители на „Български ВиК холдинг“, с фирмата-изпълнител, с възложителя и останалите заинтересовани страни по проекта.

Общинските съветници призовават за обединяване на усилията на всички заинтересовани страни с цел реализиране на проекта възможно най-бързо и качествено. Общински съвет – Сливен застава с цялата си подкрепа към жителите на квартал „Речица“ по казуса и ще съдейства с целия законов инструментариум, който позволява по-бързото и качествено завършване на работите по проекта. Ако на утрешната сесия документът бъде приет, ще бъде изпратен до „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД; „Кристална вода“ АД, „Български ВиК холдинг“ ЕАД, Министерски съвет, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, до Омбудсмана и народните представители от 21 МИР Сливен и до областния управител.

Решението за изготвяне на обща декларация дойде след среща на общинските съветници с управителя на водното дружество инж. Пламен Трифонов в началото на месец юли. На срещата бяха обсъдени предстоящите дейности по водния проект и нарастващото недоволство на жителите от забавянето на изпълнението. В срещата участва и кметът Стефан Радев, който увери, че Общината ще окаже съдействие в процеса спрямо законовите правомощия, с които разполага.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев