Депутатите ще започнат днешното си заседание с изслушване на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов

Народното събрание
26.07.2024 / 09:01

Депутатите ще започнат днешното си заседание с изслушване на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов относно текущото финансово състояние на "Мини Марица Изток" ЕАД, съобщи БНР. Искането за изслушване е внесено от депутати от ДПС. След това ще последва парламентарен контрол, като служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев ще отговаря на четири въпроса и едно питане, включително за помощта, предоставена на жертвите на пожари, командироването на държавни служители в секционните избирателни комисии в чужбина и проверката на дейността на Генералното консулство на България в Битоля.

Освен това вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова ще представи доклад за дейността през изминалата година по прилагане на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Седем министри ще участват в парламентарния контрол, като министрите на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите ще отговорят съответно на 17 и 7 въпроса.

На по-късен етап Комисията за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с извършени престъпления, свързани с дейността на Ивелин Михайлов и изградения в село Неофит Рилски културно-исторически комплекс "Исторически парк", ще проведе друго заседание. Днес в пленарната зала ще бъде представено проекторешение, което призовава правителството да приеме програма за повторно въвеждане на 100-процентов компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергия за небитови потребители над 180 лева за мегаватчас със задна дата от 1 юли. Проекторешението беше одобрено от Комисията по енергетика и правителството планира да го разгледа на следващото си заседание.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев