Хеликоптер на Военновъздушните сили започна облитане на района на инцидента в Елин Пелин

Хеликоптер
26.07.2024 / 10:17

В ранните сутрешни часове хеликоптер на Военновъздушните сили започна облитане над зоната на инцидента в Елин Пелин, съобщи БНР. Освен това бяха забелязани бронирани военни превозни средства „Cougar“, които навлязоха в периметъра с цел извършване на щателна проверка на ситуацията. Това събитие последва две подобни влизания в рамките на последните няколко часа след началото на инцидента.

На място министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че екипите все още нямат достъп до засегнатата зона. Междувременно експлозиите в близост до жп гарата в Елин Пелин продължават, което води до безсънна нощ за жителите на района. Една от големите хранителни вериги претърпя пожар в един от своите складове рано сутринта, добавяйки към хаоса и опасенията за потенциални щети и жертви.

В отговор на тези събития беше обявено частично бедствено положение в Елин Пелин, но точната бройка на хората, блокирани в горящите складове, остава неизвестна. Хеликоптерите на ВВС и военните превозни средства играят решаваща роля в подпомагането на усилията за борба с пожара и осигуряване на безопасност в района.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев