Версията за умишлен палеж в складовете край Елин Пелин стои на дневен ред

Снимката е илюстративна
26.07.2024 / 10:33

Експертът по сигурността Милен Иванов смята, че от подобни инциденти остават достатъчно следи, за да се направи експертиза. Той спомена, че версиите за причината за взривовете включват кълбовидна мълния, човешка грешка, престъпна небрежност или умишлено действие. Според него е важно да се изчака и да се види дали други складове в района ще бъдат засегнати, тъй като това ще покаже силата на експлозивите.

Криминалистът Иван Савов изрази мнението си по NOVA, че целта на подобно деяние може да варира от бизнес интереси и лични отношения до терористични действия. Той отбеляза, че проверката от преди няколко месеца не е открила нарушения относно безопасността в склада.

Експертът по сигурност Тихомир Безлов повдигна въпроси относно изграждането на склада за фойерверки и спазването на изискванията за безопасност. Той посочи близостта на склада до населено място и останалата част от въпросите, които възникват във връзка с инцидента.

Полковник Красимир Петров, експерт по боеприпаси, предостави информация за контролните органи върху складовете, съдържащи боеприпаси и фойерверки. Той сподели, че според наличната информация правилата за безопасност са били нарушени по време на инцидента.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев