Стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на президента на Република България

...........................................
26.07.2024 / 21:15

Стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на президента на Република България. Тази престижна награда носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет. От 2003 г. наградата „Джон Атанасов“ се присъжда на млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки за техните изключителни постижения в световен мащаб.

Категориите в конкурса включват Награда „Джон Атанасов“ на президента на Република България, две Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“, Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“, Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в областта на компютърните технологии“ и Грамота „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти“.

Крайният срок за подаване на кандидатури за всяка категория е 11 септември 2024 г. Условията и необходимите документи за участие в конкурса могат да бъдат намерени на уебсайта на президентската институция. Повече информация можете да получите, като се обадите на телефон +359 2 92 39 289 или +359 2 92 39 393, или като изпратите имейл на nagradajohnatanasoff@president.bg.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев