Президентът Румен Радев изрази надежда, че политическите партии ще преосмислят позициите си и намерят общ език за бъдещето на България

Президентът Румен Радев
26.07.2024 / 21:00

Президентът Румен Радев изрази надежда, че политическите партии в 50-ото Народно събрание ще използват времето преди връчването на третия мандат, за да преосмислят позициите си и да намерят общ език за бъдещето на България. Той направи това изказване в Париж, където е на посещение за откриването на ХХХIII Летни олимпийски игри.

Държавният глава също така изрази съболезнования към семейството на доц. Петър Шишков, който загина вследствие на взрива на склада за фойерверки близо до Елин Пелин. Той призова за стриктно спазване на правилата и мерките за безопасност и засилен контрол на всички места, където се борави с опасни материали.

В отговор на въпрос за очакваното решение на Конституционния съд относно промените в Конституцията, инициирани от 49-ото Народно събрание, президентът заяви, че се надява то да допринесе за независима съдебна система, ефективно правосъдие и справедливост, както и за ясна политическа отговорност.

Румен Радев завърши, като похвали българските спортисти за тяхната сила и единство, заявявайки, че те са символ на борбения дух на нацията. Той изрази увереност в способността им да се представят добре на Олимпиадата.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев