Радев и съпругата му участваха в събитие, организирано в навечерието на Олимпиадата

...........................................
26.07.2024 / 20:50

Президентът Румен Радев изрази вярата си, че олимпийските игри винаги ще символизират мир, разбирателство и добросъседство. Той говори за това по време на събитие, организирано в навечерието на Олимпиадата в посолството на България в Париж. Събитието беше организирано, за да отпразнува участието на родните ни спортисти в игрите, съобщиха от Президентството.

Румен Радев вярва, че идеалите и принципите на олимпийското движение ще продължат да ни обединяват и вдъхновяват за по-мирен и справедлив свят. Въпреки че Париж посреща Олимпиадата в трудна глобална ситуация, президентът смята, че същността на движението е да носи мир, добросъседство и единство.

Той похвали българските спортисти за тяхната отдаденост и любов към спорта и родината. Държавният глава изрази увереност, че нашите спортисти ще представят страната ни с гордост в Олимпиадата.

Румен Радев също така подкрепи Парижкото споразумение за спорта и устойчивото развитие, което цели повече млади хора да участват активно в спорта. Той припомни, че България е подкрепила споразумението по време на Срещата на върха „Спорт за устойчиво развитие“. Президентът подчерта, че това отразява и целите на неговата инициатива „Спортувай с президента“.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев