Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще връчи първите офицерски пагони на курсантите-випускници на НВУ "Васил Левски"

Министърът на отбраната Атанас Запрянов
26.07.2024 / 20:33

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще присъства на тържествената церемония по присвояването на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от 146-ия випуск „Цар Симеон Велики“ на Националния военен университет „Васил Левски“ на 27 юли от 18:00 часа пред сградата на МДТ „К. Кисимов“ във Велико Търново.

По време на церемонията министър Запрянов ще връчи пагоните и наградите на отличниците и ще поздрави новите офицери, съобщиха от Министерство на отбраната. Випускът се състои от 113 курсанти, обучавали се в трите факултета на НВУ. Първенец на випуска е лейтенант Даниел Костов от специализация „Разузнаване“. Шестима курсанти ще получат грамота за отличник на военна специализация, а други 17 ще бъдат наградени с грамота Cum Laude за постигнат отличен успех в курса на обучение.

Освен тях, 39 военнослужещи, завършили задочна форма на обучение, също ще получат лейтенантски пагони, а 7 военнослужещи завършват курс за професионална квалификация по Военно дело. Свидетелства за обучение в Професионалния сержантски колеж ще бъдат връчени на 59 кадети. Първенец на випуска е редник Иванка Александрова Нончева.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев