На учебен полигон "Ново село" бе извършена ротация на българския контингент от състава на Многонационалната бойна група в България

...........................................
26.07.2024 / 20:21

С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ на 26 юли приключи ротацията на състава на българския контингент в Многонационалната бойна група с рамкова държава Италия. Церемонията отбеляза предаването на отговорности от досегашния заместник-командир на бойната група и национален командир на контингента подполковник Иван Бонев на неговия наследник, подполковник Ерхан Сюлейман.

По време на церемонията се извърши смяна на 31-ви механизиран батальон от Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и 29-ти механизиран батальон от Шумен от 5-то бригадно командване - Плевен, съобщиха от Министерство на отбраната.

Строят на двата контингента беше приет от началника на щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Станимир Христов. В своето слово той изрази своята благодарност към военнослужещите за техния професионализъм и отдаденост, както и подчерта значението на сътрудничеството и съвместната работа в рамките на Многонационалната бойна група за осигуряване на сигурност и стабилност в региона.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев