Народните избраници ще почиват само две седмици през август

Народното събрание
26.07.2024 / 19:52

Народното събрание реши да бъде във ваканция от 17 до 31 август, след като направи редакционна поправка на предложението на Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) за отмяна на лятната ваканция на депутатите от 1 до 31 август. Редакционната поправка беше подкрепена от 127 народни представители, 50 бяха против, а нито един не се въздържа, съобщи БТА.

При гласуването решението с приетата редакционна поправка получи 122 гласа „за“, 51 „против“ и един „въздържал се“. Депутатът Тошко Йорданов, представляващ ИТН, аргументира първоначалното предложение, като заяви, че днешното заседание показва необходимостта парламентът да работи. Той спомена създаването на комисии и влизането на законопроекти за разглеждане, заявявайки, че сегашното правителство трябва да спазва задълженията си съгласно променената конституция.

Йорданов подчерта, че парламентът трябва да работи, докато започне работата на новото правителство. Той критикува колегите си депутати за нежеланието им да работят, заявявайки, че те все пак ще получават заплатите си през това време. В резултат на това той призова всички да работят усилено през летния период. Темата за депутатската ваканция беше обсъдена вчера на председателски съвет. Съгласно правилника за дейността на Народното събрание институцията обикновено е във ваканция от 22 декември до 10 януари, 10 дни по Великденските празници от Разпети петък включително, и от 1 до 31 август всяка година.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев