218 курсанти и кадети от НВУ и Професионалния сержантски колеж получиха своите първи офицерски и сержантски пагони

...........................................
28.07.2024 / 11:07

На 27 юли се състоя официална церемония по присвояване на първо офицерско звание на 146-ия випуск „Цар Симеон Велики“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Министърът на отбраната Атанас Запрянов изрази своята благодарност към новопроизведените офицери за техния избор да служат на Българската армия, особено във времена на остър недостиг на човешки ресурси. Той увери тях и ръководството на Министерството на отбраната, че ще направи всичко възможно, за да оправдае техния избор и да ги мотивира в службата им на родината.

Запрянов подчерта обществения консенсус относно необходимостта от инвестиции в отбраната и модернизацията на армията. Новите офицери ще имат възможността да ръководят усвояването на нова техника и въоръжение, да изграждат отбранителните способности на България и да изпълняват съюзническите ангажименти по укрепване на регионалната сигурност. Началникът на отбраната поздрави випускниците и им напомни да пазят традициите, да бъдат проактивни и да допринасят за развитието на Българската армия.

Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов пожела на младите офицери да останат верни на офицерската си дума и винаги да бъдат готови да помагат, когато е необходимо. Той насърчи офицерите да предизвикват статуквото и да работят за подобряването на българската армия, тъй като нейната сила е равна на силния български народ.

Общо 218 курсанти и кадети от Националния военен университет и Професионалния сержантски колеж получиха своите първи офицерски и сержантски пагони, дипломи и свидетелства за завършено обучение. Церемонията беше посетена от председателя на комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев, съветника на върховния главнокомандващ по военната сигурност – вицеадмирал Митко Петев, заместник-министъра на отбраната Иван Пейков, командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Явор Матеев, началника на Военната академия генерал-майор Стайко Прокопиев, началника на Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, представители на местната и държавната власт.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев