Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша

...........................................
28.07.2024 / 10:59

Пожарът по границата с Гърция продължава да тлее както на гръцка, така и на българска територия. Цялото протежение на пожара гори на гръцка земя, докато на наша територия огънят е достигнал до биорезервата „Али Ботуш“, съобщи БНР. Този резерват съдържа голямо количество мъртви дървета, паднали стволове и коренища, които могат да действат като огнища и да допринесат за разпространението на пожара.

Въпреки че пожарът не е напълно изгасен, усилията са насочени към поддържането му на ниско ниво. През цялата нощ екипи от пожарникари, горски служители и доброволци са наблюдавали и контролирали огнищата. Вчера два военни хеликоптера се присъединиха към усилията за гасене. Инж. Пламен Поюков, директор на горското стопанство в Катунци, заяви, че поради силно пресечения терен огнеборците срещат големи затруднения при справянето с пожара.

Като се има предвид настоящата пожарна ситуация, използването на хеликоптери за гасене ще продължи. Поюков подчертава важността на координацията между различните участващи агенции и общността за успешното овладяване на ситуацията.

Снимка: ЮЗДП
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев