Откриха трета жертва на експлозиите в Елин Пелин

Калин Стоянов
28.07.2024 / 10:38

В близост до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин лежи тяло, което скоро ще бъде извадено. Това е третата жертва на експлозиите в склада за фойерверки в Елин Пелин, които се случиха в четвъртък. Служебният министър Калин Стоянов съобщи, че още един човек все още е в неизвестност. Най-вероятно той се намира в помещението, откъдето са започнали експлозиите, тъй като всичко е унищожено. Телефоните на двамата изчезнали лица са открити в обхвата на изгорелите складове, което предполага, че те не са оцелели.

Експлозиите продължават вече трето денонощие. Стоянов обясни, че екип за борба с тероризма е влязъл в склада, който не се е взривил, носейки тежко оборудване. Складът съдържа високотехнологични артикули и те трябва да действат внимателно, за да избегнат допълнителни експлозии. Колегите са обезопасили района и входната врата е била единственият проблем, тъй като стените са здрави и са спазени всички строителни изисквания.

Предстои първоначален оглед на мястото и влизането на следователи и прокурори в 9:00 сутринта. Стоянов разкри, че има двама свидетели, които са видели какво се е случило. Охранителят е извел доц. Шишков и дъщеря му на безопасно място, докато друго младо момче е било вътре по време на пожара. Той успял да избяга, но не потърсил властите, а вместо това се прибрал вкъщи и гледал телевизия. Стоянов смята, че това поведение е безотговорно и подчертава необходимостта от продължително разследване.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев