Два самолета от Франция се включват в гасенето на пожара на българо-гръцката граница

...........................................
29.07.2024 / 19:04

Премиерът на България, г-н Димитър Главчев, благодари на Франция за изпращането на два френски самолета, които да помогнат в гасенето на пожара, който възникна на българо-гръцката граница. Това съобщава в публикация Министерски съвет. Той подчерта важността на европейската солидарност в моменти на нужда и оцени високо усилията на френските власти в подкрепа на българските им колеги.

Самолетите, оборудвани със специализирани системи за събиране на големи количества вода, се очаква да пристигнат следобед на летище Пловдив и да започнат операции по гасене на пожара от следващия ден. Според министър-председателя тяхното присъствие през следващите два дни трябва да помогне значително при овладяването на огнената стихия.

Освен това премиерът обяви, че хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“ също ще бъде изпратен на мястото, за да наблюдава ситуацията от въздуха. Този допълнителен ресурс ще осигури по-добра координация и ефективност в усилията за борба с пожара.

Димитър Главчев специално призна усилията на всички пожарникари, които неуморно работят за потушаване на пожарите в различни части на страната през последните месеци. Той гарантира, че са предприети всички необходими мерки за справяне с настоящата ситуация на границата, въпреки че трудният планински терен представлява значително предизвикателство.

И накрая, премиерът изрази надежда, че Народното събрание скоро ще успее да формира редовно правителство, тъй като това би било най-доброто решение за стабилността и развитието на нацията.

Снимка: МС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев