Премиерът Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стояное се срещнаха с представители на граничната администрация

...........................................
29.07.2024 / 19:19

Министър-председателят на България, г-н Димитър Главчев, и министърът на вътрешните работи, г-н Калин Стоянов, проведоха дискусия относно мерките за ускоряване на преминаването на транспортните средства през ГКПП Кулата с представители на граничната администрация. Целта на посещението беше да инспектират трафика през българо-гръцката граница, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът подчерта необходимостта от временни мерки, докато страната не стане част от Шенгенското пространство както по въздух, така и по суша. Една такава мярка включва разделяне на транспортните потоци на превозни средства от държави-членки на ЕС и превозни средства от трети страни, тъй като проверките за тях са различни. Друго предложение е използването на временни пътни знаци за ограничаване на скоростта в края на магистралата, за да се предотврати образуването на задръствания.

Министърът на вътрешните работи посочи, че съвместно с гръцките гранични власти се прилагат „облекчени проверки“ за по-бързо обработване на преминаващите автомобили. Министър Стоянов предостави информация за натоварения летен трафик, като средно на граничния пункт чакат около 30-40 минути и преминават приблизително 5000 превозни средства на денонощие.

Снимка: МС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев