Олимпийският шампион Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици

Снимката е илюстративна
30.07.2024 / 09:29

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици. Става въпрос за 1 тон кокаин на стойност 50 милиона долара. Спортният коментатор Орлин Георгиев, автор на YouTube канала "Спортната джунгла", обсъди темата в студиото на „Здравей, България“. Неговата книга „Белият затворник” е посветена на историята на Гълъбин Боевски.

Боевски е задържан през октомври 2020 г. по време на операция „Твърда земя“ на специалните части на Португалия. През април 2022 г. той е осъден на 6 години и половина затвор, които в момента излежава. Това е вторият арест за спортиста. Преди 13 години той беше задържан на летището в Сао Пауло за пренасяне на 9 кг кокаин в багажа си. Тогава той твърдеше, че не е знаел, че дрогата е в куфарите му, тъй като ги е купил ден преди пътуването.

Сега Боевски твърди, че е действал само като преводач. Бивш клиент на Боевски от фитнеса, в който е работил, се свърза с него и го помоли да се включи като преводач. Цялата схема е проследена от португалските специални служби. Боевски получава втората най-тежка присъда от групата.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев