Община Ямбол обяви кампания за създаване на доброволно формирование

...........................................
30.07.2024 / 10:01

Община Ямбол обяви кампания за създаване на доброволно формирование, чиято основна задача ще бъде предотвратяването или овладяването на възникнали на територията на общината пожари, бедствия и други извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях. Участниците в доброволното формирование ще получават възнаграждение за сметка на държавния бюджет при условия, по ред и в размери, определени от Министерския съвет, като това време ще се признава за служебен или трудов стаж.

Създаването на доброволното формирование е съгласно решение на Общинския съвет от 2022 г. Доброволното формирование ще бъде съставено от 24 души. Доброволците ще подпишат договор с кмета на общината, след което ще им бъде осигурено обучение, екипировка и застраховка срещу злополука.

Кандидатите трябва да са навършили 18 години, да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да нямат осъждания за умишлени престъпления от общ характер. Служителите на Министерството на вътрешните работи и военнослужещите не могат да участват в доброволните формирования.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев