Ситуацията в планината Славянка се усложни през изминалата нощ, заради пожара на българо-гръцката граница

Снимката е илюстративна
30.07.2024 / 10:14

Ситуацията в планината Славянка се влоши през изминалата нощ заради силния вятър, който пренесе огъня от Гърция на българска територия на още две места. Пламъците вече достигнаха нашата граница и френските самолети пристигнаха, за да помогнат в гасенето. Въпреки усилията на нашите пожарникари, които направиха просека, пламъците успяха да заобиколят зоната, която трябваше да бъде защитена.

Проблемът остава голям брой активни огнища на гръцка територия, които представляват заплаха за нашата страна, съобщи NOVA. Действията вчера бяха спрени поради експлозия на мина, но засега няма съобщения за жертви. Директорът на горското стопанство „Катунци“ предупреждава, че дори ако огънят бъде потушен на наша територия, той може да се разпали отново от гръцката страна поради продължаващото разпространение на пламъци там.

Комисар Валентин Василев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград, изрази надежда, че френските самолети ще успеят да ограничат пожарите по фронта на българска територия.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев