Министерство на транспорта и съобщенията ще приема още месец предложения за пощенски марки за 2025 г.

...........................................
31.07.2024 / 12:34

До 31 август 2024 г. Министерство на транспорта и съобщенията приема предложения за теми на пощенски марки, които да бъдат издадени за 2025 г. Оценяването на предложенията ще се извършва въз основа на нови критерии, приети в началото на 2024 г. Изданията трябва да отговарят на поне три от общо осем условия.

Тематичните планове обикновено включват около 40 издания, които традиционно отбелязват кръгли годишнини, свързани с видни обществени фигури, учени и културни дейци. Освен това темите трябва да популяризират научния, културен, художествен, икономически, технически и спортен напредък. Не се приемат предложения, свързани с търговска реклама.

Всички предложения се разглеждат от Специализирания експертен съвет по маркоиздаване. Идеи за 2025 г. могат да се подават от 31 май 2024 г., като вече са получени предложения от различни университети, държавни институции, неправителствени организации и филателисти.

Изпълнението на проектите обикновено се възлага на художници с опит във филателната графика. В някои случаи Министерството на транспорта и съобщенията провежда анонимни конкурси за дизайн на част от изданията.

Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев