Правителството предложи да подпомогне Международното изложение WEBIT, като плати сумата за наем на Националния дворец на културата

...........................................
31.07.2024 / 12:43

Правителството предложи да подпомогне Международното изложение WEBIT, като плати сумата за наем на Националния дворец на културата в размер на 350 000 лв., съобщават от Министерство на икономиката и индустрията. Първоначално правителството планираше да похарчи 4 700 000 лв. за участието на България като официална страна-партньор на изложението. Организаторите на WEBIT все още не са отговорили официално на предложението.

През януари правителството възложи на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа и Министерството на образованието и науката да организират участието на страната в изложението. През февруари бяха одобрени допълнителни разходи за целта. Сега обаче правителството реши да намали финансирането, тъй като няма конкретна документация за прецизиране на дейностите и това пречи на организирането на участието на страната и правилното разпределяне на средствата.

Освен това инициативата Бранд България, свързана с изложението, беше спряна, което накара правителството да преразгледа нуждата от финансиране на събитието. Правителството първоначално планираше всяко министерство да наеме площ за изграждане на щандове, но сега смята, че това противоречи на всички установени правила за изразходване на публични средства. Организаторът на WEBIT също предложи цена от 500 лв. за билет, което е проблем предвид прекъсването на учебния процес през октомври.

Правителството трябваше да осигури и видео оборудване, мебели, печатни материали, транспорт, настаняване в хотели и кетъринг, което щеше да струва до 700 000 лв.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев