Продължават преговорите за съставяне на редовно правителство с третия мандат

Народното събрание
01.08.2024 / 08:45

Представителите на Има такъв народ (ИТН), водени от Борислав Гуцанов, ще се срещнат днес с БСП за обсъждане на потенциална подкрепа за правителство с третия мандат. Срещата е насрочена за 14:15 ч. в зала 142 на Народното събрание, съобщи БТА. В писмо до Гуцанов ИТН подчертава сериозната политическа, икономическа и социална криза, пред която е изправена страната, както и загубата на доверие между гражданите и техните избраници.

След като получиха мандата в понеделник, ИТН започна поредица от срещи с различни политически групи. Във вторник те разговаряха с бивши членове на разпусналата се парламентарна група на Величието, но не успяха да постигнат споразумение. По-късно същия ден се проведе среща с депутатите около Николай Марков, което доведе до консенсус.

В сряда ИТН се срещна с независимите народни представители, които декларираха лоялност към единството на ДПС под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган. След срещата Станислав Балабанов съобщи, че мнозинството за подкрепа на правителство с третия мандат се е увеличило до 48 души.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев