Президентът Румен Радев участва в тържественото връчване на дипломи на офицери от Военната академия „Георги Стойков Раковски“

...........................................
01.08.2024 / 09:08

Президентът Румен Радев поздрави офицерите от „Випуск 2024 - „Цар Симеон Велики“ на Военната академия „Георги Стойков Раковски“, които завършиха обучението си вчера. Той подчерта важността не само на придобитата експертиза, но и на лидерството, необходимо за привличане, подготовка и мотивиране на най-ценния актив на Въоръжените сили – хората. Държавният глава призова за спешни действия за справяне с недостига на персонал в Българската армия чрез създаване на подходящи условия за набиране, обучение и задържане на кадри.

Румен Радев определи укрепването на връзката с обществото като жизненоважно за функционирането на Въоръжените сили и способността им да изпълняват основните си мисии и задачи. Той призова офицерите да продължат усилията за изграждане на обществено доверие в армията, тъй като населението разчита на нея за помощ по време на бедствия, аварии и кризи.

Президентът засегна и предизвикателствата, пред които са изправени въоръжените сили поради сложната геополитическа динамика и нарастващите заплахи и рискове. Той спомена войната на Русия срещу Украйна и нейното въздействие върху адаптирането на стратегиите, трансформацията и модернизацията на въоръжените сили, повишаването на оперативната съвместимост и разработването на съвременни отбранителни способности.

Румен Радев изрази своята благодарност към преподавателския състав и ръководството на Военната академия „Георги Стойков Раковски“ за запазване и развитие на богатото й наследство, като същевременно включват модерни образователни методи. На церемонията дипломи и назначения получиха 7 офицери, изучавали стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили, и 75 офицери от различни специализации на специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“.

Президентът Румен Радев връчи дипломите на първенците на випуска - капитан I ранг Калушко Ганев и капитан III ранг Иван Алексиев.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев