Ямболската Езикова гимназия обяви четвъртото издание на националния литературен конкурс за учители

...........................................
01.08.2024 / 11:36

Ямболската Езикова гимназия обявява четвъртото издание на Националния литературен конкурс за учители на името на писателя Васил Карагьозов, който също е патрон на училището. Конкурсът се провежда с подкрепата на Училищното настоятелство и Обществения съвет на гимназията, под патронажа на Община Ямбол. Тази година той е посветен на 75-годишния юбилей на учебното заведение.

Целта на конкурса е да предостави платформа за изразяване и подпомагане на творческите изяви на учителите.

Право на участие имат всички действащи преподаватели, директори и други педагогически специалисти от цялата страна. Всеки участник може да представи от 3 до 5 стихотворения и/или до 3 разказа. Произведения, които вече са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в други конкурси, няма да бъдат разглеждани.

Творбите трябва да бъдат изпратени на имейл info-2811517@edu.mon.bg до 20 септември 2024 г. включително. Техническите изисквания са шрифтът да е Times New Roman 12, разредката на редове и абзаци да е 1,5, с двустранно подравняване.

Изпратените произведения трябва да бъдат придружени от кратка информация за трите имена на автора, къде преподава, адрес, телефон и имейл за връзка.

Произведенията ще бъдат оценени от утвърдени национални литературни творци и критици. Класираните и избрани от тях произведения ще бъдат публикувани в традиционния за конкурса сборник „Открити думи“. Ще бъдат връчени по 3 големи награди и специална награда на кмета на община Ямбол в двата раздела - проза и поезия.

Резултатите ще бъдат обявени и наградите ще бъдат връчени в периода 25 ноември и 6 декември 2024 г. в Културно-информационен център Безистен – Ямбол. За повече информация можете да пишете на посочения имейл адрес.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев