ГЕРБ-СДС ще отиде на среща с ИТН, но няма да подкрепи правителство с третия мандат

Бойко Борисов
01.08.2024 / 12:15

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС ще присъства на поканата на "Има такъв народ" за среща в опит да се реализира последният мандат за съставяне на редовен кабинет, която е планирана за събота. Той обаче повтори позицията на партията, че няма да подкрепят правителство в рамките на този парламент, предаде БНР.

Борисов добави, че срещата с ИТН би била полезна, тъй като би предоставила възможност за по-голяма мъдрост за бъдещето. Той също така коментира ситуацията с председателя на парламента Рая Назарян, замесвайки я в предполагаем заговор, организиран от ДПС, заявявайки, че подобен сценарий би означавал ново мнозинство точно преди изборите и би довел до сериозно недоволство сред членовете на ГЕРБ.

Той отказа да коментира решението на Конституционния съд относно съдебната реформа, като каза, че в една правова държава решенията на съда трябва да се приемат. Във връзка със скандала около предложението на Министерството на културата за орден "Стара планина" за Георги Йорданов, бивш министър от времето на комунизма, Борисов изрази солидарност с генерал Атанасов, но призова ПП-ДБ да се разграничат и от кмета Васил Терзиев.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев