Главчев ще посети ГКПП „Русе-Гюргево“, за да се запознае със ситуацията с трафика на място и да провери започналия ремонт на моста

...........................................
02.08.2024 / 09:15

Премиерът Главчев ще посети днес ГКПП „Русе-Гюргево“, за да се запознае със ситуацията с трафика на място и да провери започналия ремонт на моста. Това съобщиха от Министерски съвет. България е готова да възобнови фериботната линия Русе-Гюргево, което би намалило тежкотоварния трафик с 20-30%, и се очаква това да стане през септември.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с представители на транспортния бранш. В срещата участва и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на агенция „Митници“ Георги Димов и представители на „Гранична полиция“.

След сигнали за сериозен трафик и големи опашки на ГКПП „Кулата“, премиерът покани транспортния бранш на разговор. Обсъдена бе възможността тази мярка да се приложи и на „Дунав мост“ 1 и 2, където също има проблем с дълги опашки.

Сред обсъжданите теми бяха и облекчаване на трафика на ГКПП „Кулата“, „Лесово“ и „Капитан Андреево“ чрез изграждане на допълнителни гишета и модерни паркинги за изчакване и почивка. Транспортният бранш поиска надграждане на ТОЛ системата и промени в правоприлагането, за да се избегнат допълнителни забавяния и задръствания.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев