Продължава борбата с пожарите в областите Благоевград и Хасково

...........................................
02.08.2024 / 09:22

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да участват в гасенето на големите пожари в областите Благоевград и Хасково на 2 август, съобщават от Министерство на отбраната. Хеликоптер „Кугър“ от 24-та авиационна база се включи в гасенето на пожара в района на полигон „Елена“ в Област Хасково, който избухна вчера и се разпространи извън полигона. От 5:30 ч сутринта, 29 военнослужещи от 31 механизиран батальон Хасково с 6 единици техника участват в гасенето. От полигонната команда на „Елена“ се включиха 17 военнослужещи с 4 единици техника, а от полигон „Корен“ на Сухопътните войски – 24 военнослужещи с 5 единици техника.

В област Благоевград, от 4:30 ч сутринта, 18 военнослужещи с 5 единици техника от 78-ми батальон за осигуряване – София, гасят пожара в района на село Микрево, Община Струмяни. От Трето бригадно командване Благоевград, от 5:25 ч, 22 военнослужещи с 6 единици техника участват в гасенето на пожара в района на село Голешово на границата.

Всички действия се извършват съвместно с екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и местната власт.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев