Квартал "Речица" скоро ще има нова и подобрена инфраструктура

Валяк
02.08.2024 / 18:45

Квартал "Речица" скоро ще има нова и подобрена инфраструктура, тъй като предстои да бъде напълно асфалтиран и обновен. Това стана възможно след подписването на споразумение между кмета Стефан Радев и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), което се съгласи да отпусне 29 милиона лева за изпълнението на проекта. Проектът включва цялостно преасфалтиране на всички улици в квартала, подмяна на всички бордюри и изграждане на нови тротоари по съществуващи регулационни линии.

Жителите на квартал "Речица" очакват тези подобрения от няколко години, докато продължават дейностите по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа от „ВиК Сливен“. За да се намали прахът по време на строителството през юли, Общината осигури автоцистерна за уличната мрежа в квартала, която да пръска вода върху улиците, когато е необходимо.

Първоначално предвидените ремонти в рамките на проекта за водния цикъл бяха ограничени до участъците, където беше разкопано. Въпреки това, кметът Стефан Радев настоя за пълно възстановяване на уличните настилки в целия квартал. След като работата на ВиК приключи, ремонтите могат да започнат. В момента се избира подходящ изпълнител за проекта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев