Още един булевард в Сливен скоро ще бъде основно ремонтиран

Община Сливен
02.08.2024 / 18:56

Още един важен булевард в Сливен скоро ще бъде основно ремонтиран. Кметът Стефан Радев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за инвестиция от над 3 милиона лева. Тези средства ще бъдат използвани за ремонт на бул. „Цар Симеон“.

Споразумението беше сключено по Инвестиционна програма за общински проекти, одобрена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Ремонтът ще обхване пътния участък от „Дамарски мост“ до така нареченото „Стъклено кръстовище“. Планираните дейности включват цялостна реконструкция на настилката, включително укрепване на компрометирани зони, изграждане на нови бордюри и тротоари. Ще бъдат оформени пространства за нови автобусни спирки. Освен това ще бъде поставена нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, както и ще бъдат осигурени точки за заустване на всички пресечки към булеварда.

Кметът Стефан Радев изрази своята радост от получаването на финансирането за този проект и подчерта важността му за гражданите на Сливен. Той вярва, че след ремонта експлоатационният живот на пътната настилка ще се увеличи значително. Преди започване на ремонта трябва да бъде избран подходящ изпълнител. Работата ще започне след приключване на текущия проект за воден цикъл в града, който се изпълнява от „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев