Ремонтът на Дунав мост 1 при Русе върви много добре, според министър-председателя Димитър Главчев

...........................................
02.08.2024 / 19:45

Ремонтът на Дунав мост 1 при Русе върви много добре, според министър-председателя Димитър Главчев, който провери на място трафика на автомобили на ГКПП „Русе-Гюргево“ след като преди 3 седмици започна основен ремонт на съоръжението. Премиерът направи посещението заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Преди ремонта имаше опасения, че трафикът ще бъде сериозно засегнат, но благодарение на координацията с румънската страна, ситуацията остава стабилна. Премиерът отбеляза, че от 70 години мостът не е бил ремонтиран и целта на обновяването е да облекчи пътуващите.

Министър Коритарова съобщи, че основите на виадукта вече са положени, което е най-трудната част от изграждането в този участък. Тя спомена, че изпълнителят работи усилено и ще бъде разгледана възможността за ускоряване на сроковете за завършване на ремонта.

По-късно премиерът Главчев посети и платформата на ферибота, който ще свързва България и Румъния. Очаква се фериботът да облекчи значително трафика, намалявайки го с около 30%. Фериботната услуга ще бъде достъпна в рамките на 10 дни след официално предизвестие.

Накрая премиерът Главчев и министър Коритарова инспектираха строителството на магистрала „Русе – Велико Търново“ в участъка „Обход на град Бяла“. Досега на обекта са извършени изкопи на хумус на трасето, както и пътни връзки „Гара Бяла“ и „Ценово“. Два пилота и един тестов са изпълнени на виадукт при км 66+207.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев